Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 mars 2009

MEMS-sensor för fingeravtryck

En biometrisk sensor som bygger pÄ ultraljudteknik pÄstÄs vara den tunnaste, mest hÄllbara och korrekta fingeravtrycksensorn för smartcard och trÄdlösa tillÀmpningar.
SonicSlide STS3000, som kan klara mer Àn 10 miljoner registreringar, anvÀnder patenterad teknologi jÀmförbar med den som anvÀnds i medicinska tillÀmpningar. "En mÀngd applikationsmöjligheter öppnar sig som inte tidigare lÀmpat sig för fingeravtrycksensorer", sÀger Steve Mansfield, vd och COO pÄ Sonavation i ett uttalande.

Sensorn Àr baserad pÄ kompositkeramisk mems-teknik, som inte pÄverkas av elektrostatisk urladdning. Mikroelektronisk maskinsystemteknik kombineras med avancerade polymerer för att leverera högupplösta fingeravtrycksbilder till en lÄg kostnad, enligt eetimes.eu.

Sensor-modulen för fingeravtryck Àr en matris av keramiska piezoelektriska memsgivare och avancerade polymerer i kombination med en ASIC. Alla komponenter Àr integrerade i en enda kapsel med dimensionerna 35 x 14.5 x 0,25 mm. Givarelementet Àr 3 mm x 14 mm x 0,1 mm.

Nyckelkomponenten Àr en piezoelektrisk memsgivare tillverkad av ett keramiskt material. Materialet bestÄr i mikropelare som oscillerar mekaniskt nÀr de kÀnner av ett elektriskt fÀlt. Oscillationen omvandlas sedan till 256 nyanser av grÄtt för att bilda Äsar och dalar i fingeravtrycksbilden.

STS3000 Àr utformad sÄ att den kan integreras i de flesta mobiltelefoner. Dessutom Àr mjukvara och drivrutiner kompatibla med de stora mobila hÄrdvaruplattformarna och med Symbian, Microsoft Windows Mobile och Android.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2