Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 30 mars 2009

InkTec och Thin Film Electronics lyckas med volymtillverkning av tryckta minnen

Sydkoreanska InkTec och Thin Film Electronics meddelar idag att de har lyckats tillverka fullt fungerande tryckta minnen i en högvolymprocess, rulle-till-rulle ( "R2R").
Ett gemensamt projekt mellan Thinfilm och InkTec har slutförts för att demonstrera R2R-produktion av tryckta minnen som utvecklats av Thinfilm, för tillÀmpningar som game cards och leksaker.

Projektet har varit en stor framgÄng med R2R-produktion av tryckta minnesceller med ett utbyte pÄ 96-97% . Hittills har flera rullar, alla med mer Àn 100 meter tryckta minnen, producerats i totalt 5 trycksteg.

En betydande del av arbetet har varit att utveckla ett lÀmpligt blÀck. BlÀcket Àr baserade pÄ InkTec patentskyddade ickepartikulÀra silverkomplex med ferroelektriska polymerer som utvecklats gemensamt av Thinfilm och Solvay Solexis SA.

"Detta Àr, sÄ vitt vi vet, en av vÀrlden första etablerade R2R-processer som kan producera andra elektroniska komponenter Àn ledare och antenner, med högt utbyte. Detta bekrÀftar för oss att InkTecs nya fabrik Àr idealisk för volymproduktion av vÄra minnen och att InkTecs personal har rÀtt kompetens. Dessutom kommer deras marknadsnÀrvaro i mer Àn 100 lÀnder att hjÀlpa oss kommersialisera vÄr teknik i större skala", sÀger Johan Carlsson, vd för Thinfilm.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2