Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 31 mars 2009

Halvledarmarknadens fall stabiliserades i februari, enligt analytiker

Den globala chipförsÀljningen, baserat pÄ tre mÄnaders glidande medelvÀrde, förvÀntas landa pÄ 14,2 miljarder USD, ner frÄn 15,1 miljarder USD som uppnÄddes i januari, enligt analytiker pÄ Carnegie Group i Oslo. Detta betyder en nedgÄng med 30 procent jÀmfört med samma siffra för februari 2008. Samma 30 procentiga nedgÄng noterades för januari.
Detta kan innebÀra en stabilisering av den kollaps för halvledarförsÀljningen som Àgt rum under fyra eller fem mÄnader sedan oktober 2008.
Den faktiska försÀljningen för februari föll förmodligen 27 procent pÄ Ärsbasis, jÀmfört med en minskning med 31 procent i januari, enligt Bruce Diesen pÄ Carnegie, och detta kan innebÀra en vÀndpunkt pÄ marknaden.

Carnegie behöll sin prognos att chipförsÀljningen under 2009 kommer att minska med 13 procent jÀmfört med 2008 uttryckt i dollar. Den kinesiska importen av teknikprodukter förbÀttrades i februari, förmodligen pÄ grund av bÀttre orderingÄng för exportvaror. PC-produktionen förbÀttrades kraftigt i Kina i februari, och bÄde den kinesiska och koreanska telefonexporten förbÀttrades. En del av detta kan bero pÄ flera arbetsdagar i februari eftersom det kinesiska nyÄret inföll i januari i Är, enligt eetimes.eu.

Dessutom har USA och Frankrike rapporterat förbÀttrad försÀljning av tekniska konsumentprodukter under februari, medan i Japan Àr konsumtionen av teknikbaserade varor mycket svag, sÀger Bruce Diesen. BilförsÀljningen i vÀrlden förbÀttrades i februari, men mest för billiga bilar, med mindre elektronikinnehÄll.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2