Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 april 2009

Oticon bromsar utvecklingskostnaderna

För närvarande präglar sex fabrikat marknaden för hörapparater. Det är för många, menar Oticons vd Søren Nielsen, men han tror inte på några förändringar.
Att Oticons konkurrent Sonova förra året fick nej till uppköp av GN Resound har medfört ett effektivt stopp för konsolidering, vilket kan ha bidragit till lugnet på den annars hektiska marknaden för hörapparater, skriver danska Børsen.

- Det hade varit naturligt om de sex stora aktörerna som är närvarande på den globala marknaden, hade blivit tre, förklarar Søren Nielsen.

De många stora aktörerna har bland annat inneburit att utvecklingskostnaderna har stigit. Søren Nielsen tror dock inte att en konsolidering av marknaden är nära förestående, och därför satsar han i stället på att minska utgiftsökningen för utveckling hos Oticon.

Det skriver electronic-supply.dk

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1