Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 april 2009

Mydata varslar 40 anställda

Mydata Automation AB meddelar idag att 40 medarbetare varslas om uppsÀgning.
Den globala marknaden för ytmonteringsmaskiner har haft en fortsatt svag utveckling. Mydatas försÀljning har pÄverkats negativt som följd av senarelagda investeringsbeslut och svÄrigheter för kunderna att erhÄlla finansiering.

"Vi har under den senaste 12 mÄnadersperioden introducerat helt nya generationer av vÄra produktplattformar- MY100 och MY500. VÄr position Àr dÀrmed stark med en konkurrenskraftig produktportfölj. Vi agerar nu för att anpassa kostnaden i företaget till rÄdande marknad. Vi kommer i den fortsatta processen att noga pröva företagets behov av kÀrnkompetens och vÄr förmÄga att snabbt kunna höja kapaciteten i ett lÀge dÀr konjunkturen vÀnder upp" sÀger bolagets VD Bengt Broman.

Totalt varslas 40 medarbetare av ca 180 anstÀllda i Sverige. Förutom personal-neddragningarna pÄgÄr ocksÄ fortsatt översyn av samtliga kostnader i koncernen. FörÀndringarna berÀknas ge full effekt frÄn tredje kvartalet 2009. Resultatet i andra kvartalet 2009 kommer att pÄverkas av ca 8 MSEK i engÄngskostnader.

MBL-förhandling med de fackliga organisationerna Àr inledd. Personalen har ocksÄ informerats.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1