Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 14 april 2009

ON Semiconductor utökar sitt ASIC-sortiment genom att investera i 110 nm-teknologi och IP-block

ON Semiconductor har tecknat ett avtal med LSI Corporation som ger tillgÄng till 110 nm-process, i kisel utprovade IP-block och flexibla supportoptioner för att minimera kostnaden och time-to-market för avancerade ASIC och SoC.
ON Semiconductor berÀttar att man expanderar sitt ASIC-sortiment genom ett avtal med LSI Corporation. Avtalet ger ON Semiconductors kunder tillgÄng till en etablerad och kostnadseffektiv 100 nm processteknologi och tillhörande i kisel utprovade IP-block (intellectual property) via ON Semiconductors kiselskivfabrik i Gresham, Oregon.

Systemplattformen SP110 pÄ 110 nm ger kunder tillgÄng till en högpresterande teknologi med hög tÀthet samtidigt som NRE-kostnaderna (non-recurring engineering) och time-to-market minskar jÀmfört med liknande teknologier. Med arbetsfrekvens upp till 450 MHz och omfattande sortiment IP-block kan SP110 uppfylla mÄnga prestanda- och funktionskrav utan de utvecklings- och processkostnader som förknippas med teknologier pÄ eller under 90 nm. Dessutom ger SP110 bÀttre prestanda och lÀgre effektförbrukning Àn nÄgra vanliga 130 nm-teknologier.

Kombinationen av processfördelar, omfattande IP-blocksoptioner och teknisk support motsvarar behoven frÄn kunder pÄ kommunikations-, konsument- och industrimarknaderna och medicinska marknaden. SP110-lösningar lÀmpar sig ocksÄ för försvars- och aerospacetillÀmpningar och sÀtter USA-baserad tillverkning och konstruktionsgrÀnssnitt i nivÄ med ITAR-kraven (International Traffic in Arms Regulation). Försvars- och aerospacespecifika kvalitetsstandarder som QML och AS9100 Àr ocksÄ planerade för SP110.

”Investeringen vi gör i SP110 visar pĂ„ vĂ„rt engagemang i ASIC-affĂ€rer,” sĂ€ger Keith Jackson, ON Semiconductors president och CEO. ”Vi planerar ocksĂ„ att anvĂ€nda denna teknologi för framtida ASIC-produkter och standardproduktplattformar som behöver mer digitalt innehĂ„ll och mer prestanda samt minimal effektförbrukningen.”

Som en del av avtalet med LSI kommer ON Semiconductor att tillhandahÄlla en omfattande uppsÀttning IP-block dÀribland en SerDes-lösning som stödjer PCI Express, Gigabit Ethernet och XAUI-grÀnssnittsstandarder. SP110-kunder kommer ocksÄ att kunna dra nytta av andra i kisel utprovade syntetiserbara IP-block frÄn ON Semiconductors sortiment som block för USB 2.0, Ethernet MAC, MCU-kretsar, timinggeneratorer och minnesstyrenheter för DDR 1/2/3.
SP110 anvÀnder kopparförbindningar med lÄgt K med upp till nio metallager inklusive tvÄ RDL-lager (redistribution layers). Teknologin stödjer kÀrnspÀnningar pÄ 1,2 V och I/O-spÀnningar pÄ 1,8, 2,5, 3,3 och 5,0 V. ON Semiconductor tillhandahÄller bÄde nÀtlista och RTL överlÀmningsmetod för SP110 för optimal flexibilitet.

”Den nya plattformen gör det möjligt för oss att leverera en oövertrĂ€ffad blandning av unika processrelaterade fördelar som USA-baserad tillverkning och 110 nm ASIC-prestanda med en bred uppsĂ€ttning IP-block,” sĂ€ger Bob Klosterboer, ON Semiconductor senior vice president för digitala och blandade analoga och digitala signaler. ”SP110 gör det möjligt för ON Semiconductor att bĂ€ttre betjĂ€na sin befintliga kundbas och expandera till nya segment pĂ„ marknaden för kundspecifika kretsar.”

”Vi Ă€r mycket glada över att arbeta tillsammans med ON Semiconductor för att utöka tillgĂ€ngligheten för vĂ„r robusta i kisel utprovade 110 nm-processteknologi och IP-block,” sĂ€ger Sudhakar Sabada, senior vice president och general manager för LSI:s Custom Solutions Division. ”I och med avtalet kan ON Semiconductor erbjuda sina kunder en attraktiv konstruktionsplattform som kan betjĂ€na mĂ„nga olika tillĂ€mpningar.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1