Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 april 2009

Fortsatt tillväxt för Boomerang Cable

Trots den ekonomiska nedgången fortsätter kablagetillverkaren Boomerang Cable i Tallinn att växa. ”Det är klart att även våra kunder känner av den sämre ekonomin” säger Tom Backman, en av förtagets två svenska ägare. ”Volymerna är idag lägre och kunderna de är mer försiktiga i sina beställningar och prognoser”.
Men detta oroar inte. ”Vi bearbetar marknaden aktivt och räknar med att innan året är slut ha startat upp produktion för ytterligare 5-6 kunder. Tillsammans med de 15 befintliga innebär det en klar tillväxt för företaget”, säger en nöjd Tom Backman.

Boomerang Cable har därför nyligen flyttar in större och mer ändamålsenliga lokaler i centrala Tallinn. ”De nya lokalerna är att växa i och med 700 kvm klarar vi att expandera i åtminstone 2 år” säger Tom Backman optimistiskt.

Av den ekonomiska krisen i Estland märks inte mycket. Företaget har nästan alla sina kunder i Sverige och Finland. Däremot är det idag är klart lättare att rekrytera och behålla erfaren arbetskraft. ”Det är klart att när ett företag som Elcoteq kraftigt drar ned på sin produktion så är det nåt som gynnar oss”, avslutar Tom Backman.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1