Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 april 2009

Micronic köper Mydata

Micronic Laser Systems och Skanditek Industriförvaltning har tecknat en avsiktsförklaring (letter of intent) dÀr Micronic avser att förvÀrva MYDATA automation.
Transaktionen Àr strukturerad sÄ att Micronic Laser Systems förvÀrvar MYDATA automation frÄn Skanditek Industriförvaltning och minoritetsÀgarna mot ersÀttning i form av nyemitterade aktier i Micronic. Efter transaktionen blir Skanditek Industriförvaltning den största aktieÀgaren i Micronic, med ett Àgande pÄ ca 38 procent av kapital och röster.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha en Ärlig omsÀttning pÄ cirka 1.2 Mdr SEK, sysselsÀtta 640 anstÀllda samt ha en marknadsnÀrvaro i mer Àn 40 lÀnder. MYDATA kommer att bli en del av ett noterat bolag dÀr Skanditek fortsÀtter att vara den största aktieÀgaren. Syftet med affÀren Àr att kombinera styrkorna hos tvÄ ledande bolag som utvecklar utrustning för bildskÀrms- och elektronikindustrin. Det sammanslagna bolaget kommer att arbeta frÄn en starkare finansiell stÀllning och dÀrigenom ha ökade möjligheter för framtida tillvÀxt.

De grundlÀggande förutsÀttningarna för sammanslagningen mellan Micronic och MYDATA Àr de gemensamma vÀrderingar och kompetensomrÄden som bolagen delar. Det sammanslagna bolaget kommer att kunna dra nytta av operationella synergier över tiden, som produktutveckling och produktion, genom att samutnyttja kompetenser och know-how.

“Idag arbetar de bĂ„da bolagen mot olika marknadssegment inom elektronikindustrin. Det finns en tydlig trend, driven av utvecklingen inom konsumentelektronik, som sluter gapet mellan den traditionella halvledarindustrin och marknaden för ytmontering av kretskort. Vi ser en intressant möjlighet att kombinera teknik frĂ„n bĂ„da bolagen för att utnyttja möjligheterna i detta nya segment.” sĂ€ger MYDATA’s VD Bengt Broman.

Det sammanslagna bolaget kommer att driva de existerande affÀrerna separerade. Inom segmentet för ytmontering kommer bolaget att fortsÀtta den strategiska inriktningen som tidigare och kommer att fortsÀtta affÀrerna som den ledande tillverkaren av lösningar för flexibel produktion av elektronik.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2