Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 april 2009

Ingen beställning av elbilar?

Det finns inget avtal mellan Autoadapt och Fiat och inte heller finns bestÀllningen pÄ 400 bilar. Det skriver Dagens Industri efter att ha tittat nÀrmare pÄ historien bakom den elbil som Autoadapt ska bygga i Nödinge.
Autoadapts fabrik för elbilar invigdes förra veckan av landshövdingen i VÀstra Götaland, Lars BÀckström, som Àven fick provköra en Fiat 500 som konverterats till eldrift, enligt Elektroniktidningen.

Autoadapt pÄstod sig ha slutit ett samarbetsavtal med Fiat, som skulle leverera bilar utan motor och drivlina. Uppgiften förnekas av Fiat, som varken har gett sitt godkÀnnande eller Àr inblandad i projektet.

Autoadapts vd HÄkan Sandberg sÀger att företaget har en bestÀllning pÄ 400 bilar frÄn elbolagens samarbetsorganisation Power Circle vilket dock förnekas bestÀmt av organisationen.

- Vi ska bygga 50 demonstrationsplatser för laddning till 2011 och har i det sammanhanget sagt att det Àr rimligt att det behövs totalt 400 elbilar, sÀger projektledaren Christer Asplund till Dagens Industri.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1