Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 april 2009

Siemens samarbetar med VITechnology och lägger OptoControl AOI:n i malpåse

PÄ Siemens symposium om ytmonteringsteknik i Upplands-VÀsby berÀttade Michael Vielsack frÄn VITechnology om företagets AOI, som levereras i samarbete med Siemens till företagets Siplace SMT-linor.
Siemens har tidigare förvÀrvat teknologi för en egen AOI frÄn Optocontrol men denna lösning ligger för nÀrvarande i malpÄse eftersom den inte Àr optimal att placera efter lödugn, vilket de flesta kunder önskar.

VITechnologys AOI, som dÀremot fungerar bra att placeras efter lödugn, har en kamera pÄ 2352x1728 pixels och 61,1x44,9 FOV (field of view) med 8 mikrometers upplösning. Kameran, som har telecentrisk lins, rör sig över kretskortet. Michael Vielsack underströk skillnaden mellan AOI och AOM, dÀr M stÄr för measurement, vilket ingÄr i företagets utrustning och möjliggör mÀtning av offset i x, y och tÀtaled för de monterade komponenterna. Utrustningen kan Àven detektera warp för hela kortet.PÄ symposiet berÀttade ocksÄ Ola Andersson frÄn Siemens om företagets SMT-utrustning Siplace och det dÀrtill hörande nya monteringshuvudet som kan ta en betydligt större variation av komponenter i olika storlekar Àn tidigare.

Med Siplace MultiStar presenterar Siemens Electronics Assembly Systems vĂ€rldens första monteringshuvud som automatiskt anpassar sig till nĂ€stan alla krav och produkter inom elektroniktillverkning. Genom att anvĂ€nda olika placeringslĂ€gen, balanserar Siplace MultiStar produktionslinorna automatiskt. Det Ă€r det första huvud som kombinerar hastigheten pĂ„ Collect & Place-operation för smĂ„ komponenter (01005 och större) med mĂ„ngsidigheten hos Pick & Place-operation för större komponenter (upp till 50 x 40 mm). Dessutom har nya Siplace MultiStar ett ”mixed-mode”, som kombinerar dessa tvĂ„ tidigare oförenliga lĂ€gen i en enda placeringscykel. Huvudet Ă€r konstruerat för anvĂ€ndning i Siplace X-serie maskiner.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1