Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 april 2009

ABB tar Indien-order på 100 miljoner dollar

ABB har tagit hem order på transformatorstationer värda ungefär 100 miljoner dollar från Indiens nationella kraftbolag, Powergrid. Orderna bokades i första kvartalet. I ordern ingår högspänningsprodukter från ABB i Ludvika.
ABB är ansvarigt för konstruktion, leverans, installation och idrifttagning av transformatorstationer på 765/400 kilovolt (kV) vid Agra (Uttar Pradesh), Wardha (Maharashtra), Bilaspur och Seoni (båda i Madhya Pradesh) och av en station på 400/220 kV vid Palakkad (Kerala). Projekten beräknas vara färdigställda 2011.

”Vi √§r mycket glada √∂ver att vara en del i Powergrids projekt f√∂r att st√§rka Indiens kraftinfrastruktur”, s√§ger Peter Leupp, chef f√∂r ABB:s division Power Systems. ”Transformatorstationerna f√∂r det nationella eln√§tet √§r en v√§sentlig del i landets planer att utveckla ett ultrah√∂gsp√§nt transmissionsn√§t f√∂r att f√∂rb√§ttra √∂verf√∂ringseffektiviteten och m√∂ta den √∂kande efterfr√•gan p√• elektricitet.”

Utrustningen som ska levereras omfattar en rad olika högspänningsbrytare; mättransformatorer för att övervaka spänning och drift; avledare; skyddssystem; kontroll- och reläpaneler samt den senaste stationsautomationen. Samtliga högspänningsprodukter levereras av ABB i Ludvika.

Transformatorstationsprojekten är en del av Powergrids program för att stärka det nationella transmissionsnätet och öka kapaciteten för interregional kraftöverföring till 37 000 megawatt fram till 2012. Ett omfattande ultrahögspänningssystem på 800 och 1 200kV förväntas utgöra ryggraden av transmissionsnätet och underlätta kraftöverföringen genom Indien.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1