Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 april 2009

HMS varslar 16 om uppsägning

HMS Networks har idag lagt ett varsel om en minskning av antalet anstÀllda i Halmstad med totalt 16 personer. Bemanningsminskningen Àr en del av ett kostnadsbesparingsprogram som initierats som en konsekvens av den fortsatt svaga efterfrÄgan.
HMS befinner sig i en period med minskad efterfrÄgan. Alla marknader förutom Kina visar en nedgÄng. Störst nedgÄng har noterats i Japan, vars automationsindustri har pÄverkats bÄde av en svag marknad och en kraftig förstÀrkning av den japanska valutan.
 
- Vi har under senaste mÄnaderna tagit hem produktion frÄn underleverantörer, genomfört interna utbildningsprogram och andra aktiviteter med förhoppningen att vi skulle se en förbÀttring av marknaden framöver. TyvÀrr kan vi enbart konstatera att marknaden Àr fortsatt svag under Äret och att vÄra försÀljningsvolymer har gÄtt ned till en nivÄ som gör att bolaget mÄste agera och vidta dessa ÄtgÀrder, sÀger vd Staffan Dahlström.
 
Lokala förhandlingar med berörda fackliga organisationer kommer att pÄbörjas med mÄlet att genomföra personalminskningen sÄ snart som möjligt.

- I det nuvarande marknadslÀget mÄste vi anpassa vÄra kostnader och vÄr bemanning. Det Àr viktigt att de anstÀllda fÄr besked sÄ snart som möjligt, samtidigt som förhandlingarna mÄste genomföras med omsorg och i ett gott och förtroendefullt förhandlingsklimat, sÀger Staffan Dahlström.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1