Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 april 2009

Siemens ökar fokus på den svenska energimarknaden

Siemens kraftsamlar för att möta den växande energimarknadens behov. Med en utökad serviceorganisation är Siemens beredd för energibranschens förnyelse de kommande åren.
För drygt ett år sedan omorganiserade Siemens och bildade de tre sektorerna Industry, Energy och Healthcare. Detta innebar att Siemens svenska energiverksamhet samlades i en organisation för att stärka Siemens erbjudande till marknaden.

”Den nya organisationen innebär ett kraftigare fokus på Sverige”, säger Jan-Erik Rydén, chef för Siemens Energy Sector i Sverige som sysselsätter cirka 2600 personer. ”Bland annat bygger vi nu ut vårt erbjudande av service och underhåll”.

Elkraftproduktionen står inför utmaningen att tillgodose det ökade energibehovet på ett sätt som är hållbart ur ett klimatperspektiv.

”Det är en rad förändringar på gång där Siemens produktportfölj passar in”, säger Jan-Erik Rydén. ”Det planeras för en omfattande utbyggnad av förnybar elproduktion, främst vindkraft. Även inom kärnkraften ser vi en växande marknad. Det innebär i sin tur att distributions- och transmissionssystemen måste byggas ut för att klara den ökade produktionen”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2