Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 april 2009

Nytt affärsavtal mellan Optronic och Canesta

Optronic har tecknat ett avtal med det amerikanska företaget Canesta avseende lösningar baserade pÄ den patenterade CMOS-teknologin för 3D-sensorer riktade mot Europas industri.
"Canestas Time of Flight-teknologi hĂ„ller pĂ„ att revolutionera elektronik- och optoindustrin i detta nu. Optronic blir enda leverantör av Canestas CMOS-teknologi till industrin i Europa och vi fĂ„r ensamrĂ€tt pĂ„ att utveckla applikationer. Tekniken kommer tveklöst att stĂ€rka konkurrenskraften hos vĂ„ra kunder, nya och befintliga", sĂ€ger Rickard Åström, vd Optronic.

Canesta har utvecklat en kamerateknik som gör det möjligt att ta 3D–bilder i realtid, vilket innebĂ€r
att elektroniska produkter kan uppfatta och reagera pÄ rörelser frÄn objekt och individer. Skillnaden mot
vanliga digitalkameror Àr att man nu med infrarött ljus kan mÀta avstÄndet frÄn varje enskild pixel och
dÀrmed skapa en 3D-bild.

Canesta har lyckats implementera tekniken i ett kostnadseffektivt CMOSchip, vilket gör den lÀttillgÀnglig för sÄvÀl industrin som konsumentmarknaden.

Nu vÀljer Canesta att samarbeta med Optronic för att utveckla industriapplikationer till den europeiska
marknaden.

"Optronics enastÄende expertis inom optik- och elektronikdesign i kombination med deras serviceinriktade
affÀrsmodell och lokala nÀrvaro i Europa gör dem till en ideal partner för stora företag som behöver anpassade 3D Time of Flight-systemlösningar baserade pÄ vÄr unika CMOS-teknologi. Det hÀr partnerskapet gör det möjligt för oss att nÄ Ànnu lÀngre in pÄ den europeiska marknaden med vÄr teknolog", sÀger Jim Spare, vd Canesta.

"VĂ„rt avtal med Canesta innebĂ€r att Optronic nu Ă€r redo att erbjuda vĂ„ra tjĂ€nster till de företag som vill undersöka möjligheterna att implementera Time of Flight-teknologin i sina produkter. Anledningen till att vi valde att samarbeta med just Canesta Ă€r för att de Ă€r den aktör som har kommit lĂ€ngst nĂ€r det gĂ€ller utvecklingen av teknologin. De har Ă€ven den mest kostnadseffektiva lösningen pĂ„ marknaden idag genom CMOS-standarden", sĂ€ger Rickard Åström, vd Optronic.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1