Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 april 2009

Prevas varslar 25

PÄ grund av den fortsatta lÄgkonjunkturen och dess effekter pÄ efterfrÄgan av IT-tjÀnster kommer Prevas att inleda fackliga förhandlingar om uppsÀgningar i företagets verksamhet i Solna. Upp till 25 medarbetare varslas i Solna.
Prevas vÀljer ocksÄ att i dagslÀget inte gÄ vidare med förvÀrv av INVID Utveckling MÀlardalen. Som grund till beslutet Àr den osÀkerhet som rÄder pÄ marknaden.

I slutet av förra Äret pÄverkades Prevas marknad av rÄdande konjunkturlÀge pÄ ett negativt sÀtt, med fÀrre affÀrsavslut. Den trenden kvarstÄr. En försÀmrad belÀggningsgrad pÄ den svenska marknaden inom affÀrsomrÄdet Produktutveckling och en ökad prispress gör att Prevas ser över verksamheten i Solna.

Förhandlingar med de fackliga organisationerna kommer snart att pÄbörjas.

- Att kontinuerligt anpassa Prevas verksamhet till nya situationer Àr nödvÀndigt för att vi ska vara ett konkurrenskraftigt företag. Det Àr trÄkigt att vi nu mÄste varsla duktiga medarbetare om uppsÀgning, men tyvÀrr kan det inte undvikas. Tillsammans med de fackliga organisationerna inom Prevas och TrygghetsrÄdet kommer vi att genomföra dessa förÀndringar pÄ ett omsorgsfullt sÀtt, sÀger Anders Malmby chef Produktutveckling Sverige pÄ Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1