Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 maj 2009

Aqeri lägger ut all produktion, avvecklar enhet

Aqeri avser att avveckla anlÀggningen i LuleÄ och koncentrera all verksamhet till SpÄnga.
Bakgrunden till varslet Àr att Aqeri, samtidigt som Aqeri har haft en period av hög lönsamhet totalt sett, fÄtt en kraftig inbromsning i orderingÄngen för affÀrsomrÄde Fordon och dÀrmed en vÀsentligt lÀgre produktionsvolym Àn planerat. Prognosen för affÀrsomrÄde Fordon Àr fortsatt vikande under 2009 och pekar inte pÄ nÄgon snar förbÀttring.

Som resultat av denna utveckling kommer all produktion att lÀggas ut pÄ kontraktstillverkning. Aqeri har tidigare genomfört flera projekt med produktion utlagd pÄ kontraktstillverkare med mycket positiv erfarenhet. Som en konsekvens av den planerade nedlÀggningen av den egna tillverkningen i LuleÄ planeras Àven de kvarvarande funktionerna i LuleÄ att koncentreras till SpÄnga.

"Vi har tidigare aviserat att vi har planer pÄ att snabbt kunna anpassa vÄr verksamhet till nya situationer. Marknaden inom fordonsindustrin Àr extraordinÀr och vÄra prognoser pekar tyvÀrr inte pÄ nÄgon snar förbÀttring och tvingar oss till denna ÄtgÀrd. Det Àr trÄkigt att tappa bra medarbetare men vi ser inga andra möjligheter. Efter genomförd outsourcing av produktionen kommer koncentrationen av övrig verksamhet till ett driftstÀlle att ge betydande ekonomiska besparingar och leda till ökad organisatorisk effektivitet. Vi har efter höstens nyemission och en period av hög lönsamhet en mycket stark finansiell position som vi vÄrdar för att kunna vidareutveckla bolaget och dÀrmed ge god avkastning till vÄra aktieÀgare och en trygg anstÀllning för vÄr kvarvarande personal", meddelar VD Anders Brismo.

Aqeri kommer nu nÀrmast att genomföra nödvÀndiga MBL-förhandlingar. Besparingarna kan komma att visa effekt under kvartal 4. I SpÄnga kommer det att finnas ett rekryteringsbehov som leder till viss nyanstÀllning under senare delen av Äret.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1