Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 maj 2009

Åsknedslag drabbade Com Hems kunder

PÄ tisdagskvÀllen den 5 maj intrÀffade ett omfattande avbrott i Com Hems nÀt. Strax före Ättatiden trÀffades Com Hems nÀt av en extraordinÀr strömspik orsakad av ett blixtnedslag i kraftnÀtet. Trots reservaggregat var strömspiken av en sÄdan karaktÀr att det ledde till ett avbrott som drabbade kunderna.
Avbrottet gjorde att Com Hems digitala tjĂ€nster sĂ„som digital-tv, telefoni och bredband slogs ut. Även www.comhem.se och kundservicefunktionen drabbades av problemen. Totalt berördes 800 000 kunder. Vid 22-tiden fick kunderna tillbaka sin tevebild. En timme senare, kl 23 började ocksĂ„ bredband och telefoni att fungera i normal omfattning.

- Jag Àr oerhört bedrövad över hÀndelsen och ser mycket allvarligt pÄ det intrÀffade. Vi tar detta avbrott pÄ största allvar och kommer nu att se över reservsystem och elförsörjning. Vi lÀgger nu all kraft pÄ att förstÀrka vÄr kraftförsörjning för att undvika att liknande avbrott intrÀffar i framtiden, sÀger Krister TÄnneryd, chef för Drift- och Kundservice pÄ Com Hem.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1