Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 maj 2009

Ericsson planerar att öppna LTE-testcenter i Taiwan

Ericsson planerar att uppföra ett laboratorium i Taiwan för att testa mobila redskap som bygger pÄ Long Term Evolution (LTE)-teknologi, som Àr en rival till WiMAX för fjÀrde generationens mobila format, enligt Mats H. Olsson, vd för the Greater China operation pÄ Ericsson.
Mats Olsson pÄpekar att WiMAX Àr en bra mobilteknik som kommer att ta en del av marknaden och Taiwans telekommunikationstillverkare har mestadels valt att utveckla sina produkter för den tekniken. Ur ett lÄngsiktigt perspektiv Àr det dock möjligt att vÀrldsstandarden sÄ smÄningom utvecklas frÄn 3.5G HSPA (High Speed Packet Access) och 3.75G HSPA + till LTE, och inte WiMAX.
Som ett exempel tar Mats Olsson Fastlandskina till stöd för sin prognos, dÀr WiMAX aldrig har haft en chans att trÀnga in pÄ marknaden. Han rekommenderar Taiwans utrustningstillverkare att snabbt gÄ över till att anvÀnda i HSPA och LTE-teknik.

Olsson noterade att Kina Mobile, Kinas största tjÀnsteleverantör av mobiltjÀnster, NTT och DoCoMo har lovat att stödja LTE-specifikationen. VÀrldens första kommersiella LTE-nÀt förvÀntas lanseras av amerikanska operatören Verizon nÄgon gÄng nÀsta Är, tillÀgger han. Mats Olsson noterar att de Taiwanesiska leverantörerna av utrustning som arbetar med WiMAX och 3G redskap, inklusive kretsar och telefoner, har kapacitet att gÄ över till LTE-omrÄdet.

Det kinesiska fastlandet Àr nu vÀrldens största marknad för cellulÀra tjÀnster dÀr nettoantalet abonnenter ökar varje mÄnad med 10 miljoner mÀnniskor till 660 miljoner abonnenter kumulativt till och med första kvartalet i Är. Studier visar att Kinamarknaden kommer att vÀxa till 960 miljoner abonnenter under 2012 och över en miljard Är 2013. En fjÀrdedel av abonnenterna berÀknas dÄ ha gÄtt över till 3G-tjÀnster.

Ericsson driver ett laboratorium i Taiwan för provning av 2.7G redskap som bygger pÄ EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) eller HSPA-teknik.

Ericsson har byggt WCDMA 3G-nÀt i 15 provinser och stÀder i Kina för China Unicom, och kommer att visa upp LTE-nÀtverk pÄ Expo 2010 i Shanghai, enligt cens.com.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1