Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 maj 2009

Ericsson och WWF i samarbete

Ericsson och VÀrldsnaturfonden inleder nu ett sex mÄnader lÄngt samarbete för att uppmuntra den smarta anvÀndningen av telekomlösningar för att minska de globala koldioxidutslÀppen frÄn nÀringsliv och industri.
Samarbetet gÄr ut pÄ att stödja klimatsmarta telekomlösningar för lösningsorienterade företag som arbetar inom it-branschen med kommunikations- och informationsteknik.

”Samtidigt som vĂ€rldsekonomin kommer att tredubblas stĂ„r samhĂ€llet inför den svĂ„ra uppgiften att till Ă„r 2050 drastiskt minska utslĂ€ppen av koldioxid. Ericsson har en vision om att anvĂ€nda telekommunikation för att skapa ett mer koldioxidfattigt samhĂ€lle. DĂ€rför vill vi att it och telekommunikation tas upp vid de globala klimatförhandlingarna i Köpenhamn senare i Ă„r nĂ€r det gĂ€ller att nĂ„ uppsatta mĂ„l för koldioxidutslĂ€pp. Möjligheterna att med hjĂ€lp av bredband avmaterialisera och effektivisera ekonomin Ă€r nĂ€stan obegrĂ€nsade”, sĂ€ger Ericssons vd, Carl-Henric Svanberg, i ett pressmeddelande.

Av de globala koldioxidutslÀppen stÄr it-branschen stÄr för cirka 2 procent. Ericsson och WWF tror att det finns en potential för reducering med 15 procent av ÄterstÄende 98 procent som orsakas av andra branscher och av allmÀnheten. Samarbetet syftar dÀrför till att uppmuntra andra branscher, som transport, byggnad och energi, att anvÀnda it-infrastruktur bÀttre och pÄ sÄ sÀtt minska de övergripande koldioxidutslÀppen, enligt elektronikbranschen.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1