Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 maj 2009

Flextronics avråder Mexikoresor

Rekommendationerna om att inte resa till Mexiko fÄr effekt Àven inom affÀrsvÀrlden.
MÄnga företag stÀller nu in sina planerade affÀrsresor och bÄde Ericsson och Flextronics i Karlskrona har avbokat resor. Hos Flextronics har man gÄtt ut med en policy om att alla affÀrsresor till Mexiko stÀlls in.

– Vi Ă„ker inte till Mexiko, nĂ„got jag tror de flesta företag bestĂ€mt nu. DĂ€remot har vi inga affĂ€rsresor till Mexiko just nu och dĂ€rför Ă€r det inget som pĂ„verkar oss ekonomiskt, sĂ€ger Andreas Bergström, platschef Flextronics i Karlskrona.

Hos Ericsson har man dock inte gÄtt ut och stÀllt in alla resor. DÀr handlar det istÀllet om att göra avvÀgningar.

– Vi tittar pĂ„ varje enskild resa och gör sedan bedömningen om det Ă€r affĂ€rskritiskt eller inte. Som det Ă€r nu blir det nog inte mĂ„nga resor dit beroende pĂ„ att de flesta i Mexiko just nu stannar hemma.

Men det har varit anstÀllda frÄn Blekinge som varit i Mexiko sedan utbrottet skedde. Enligt Peter Patomella sÄ har man sÀkerhetsstÀllt att dessa Àr friska.

– Det blir fĂ€rre resor dit, absolut. Exempelvis sĂ„ hade en av mina medarbetare en resa inplanerad som vi stĂ€llde in. Men det blir inget ekonomiskt avbrĂ€ck för vĂ„r enhet hĂ€r i Karlskrona, sĂ€ger Peter Patomella, enligt Sydöstran.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1