Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 maj 2009

Rekommendationer vid snabb produktionsflytt

Utflyttning av produktion till lÄglönelÀnder medför inte alltid stora vinster. Nu har MTEK Consulting utarbetat en modell för att effektivisera processen.
MÄnga kontraktstillverkare i industrin har upplevt svÄrigheter med att fÄ till lönsamhet nÀr de flyttat ut produktion. Anledningen till att företagen flyttat tillverkning av produkter har i de flesta fall varit en tro pÄ att tillverkningskostnaden i och med detta skall sÀnkas. Ofta tar det dock mycket lÀngre tid Àn planerat innan denna flytt verkligen genererar en kostnadssÀnkning pÄ grund av en mÀngd kostnadsdrivande faktorer som spelar in.

Tord Johnson, MTEC Consulting, beskriver i en rapport med namnet "Rapid Transfer - a market opportunity" den transfereringsmodell som företaget har tagit fram. Modellen skall sÀkerstÀlla produktionsutfall, kvalitet och lönsamhet vid flytt av produktion frÄn en fabrik till en annan. Om man följer modellen lovas lönsamhet inom 30 dagar efter beslut tagits om transfereringen.

I ett aktuellt fall har man visat att 36 produkter frÄn fem kunder, till ett sammanlagt vÀrde av 50 MSEK, har kunnat flyttas med bibehÄllen kvalitet, utbyte och lönsamhet pÄ under Ätta veckor, enligt Elektronik i Norden.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1