Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 maj 2009

Inbyggnadskort för minskad utvecklingstid

Allt fler komponentdistributörer marknadsför olika inbyggnadsplattformar, vilket kortar utvecklingstiden hos kunderna.
MÄnga komponentdistributörer tillÀmpar strategin att teknikföretag av alla storlekar ska kunna snabba upp utvecklingstiden genom att köpa mer fÀrdiga lösningar. Distributörer som Arrow, Future, Avnet, och RS Components har insett att de mÄste erbjuda egenutvecklade referensplattformar om de ska kunna sÀlja fler komponenter.

– Numera vill vi komma in sĂ„ tidigt som möjligt i konstruktionsfasen hos en kund. SĂ„ var det inte förr. DĂ„ satt ingenjörerna hemma och testade sina lösningar för att sedan leta upp sina komponenter i en katalog och göra en bestĂ€llning, sĂ€ger Morten Block, strategisk marknadsdirektör i Europa pĂ„ Arrow.

I dag blir slutprodukterna mer och mer avancerade, samtidigt som teknikföretagen strÀvar efter att minska utvecklingstid och kostnader. Detta har bÀddat för plattformskonceptet.

– Genom plattformsstrategin slipper kunderna lĂ€gga resurser pĂ„ forskning och utveckling eftersom vi erbjuder testade hĂ„rd- och mjukvarulösningar, förklarar Massimo Dall’Occo, marknadsföringsansvarig pĂ„ Avnetbolaget Silica.

Strategin gÄr ut pÄ att kunderna snabbt ska komma igÄng med att testa olika lösningar. NÀr utvÀrderingen Àr klar för man över hela eller delar av plattformskonstruktionen till sin egen produkt och köper alla nödvÀndiga komponenter frÄn distributören som alltsÄ har byggklossarna i sin produktportfölj.

Distributörerna tar in nya idéer till plattformar frÄn flera olika hÄll, men frÀmst Àr det de egna FAE:erna som ser att en kund borde testa nÄgot nytt. En viktig faktor för dem Àr dock att konceptet Àr anvÀndbart för mÄnga.

Distributörerna utvecklar ofta sina plattformar tillsammans med tredje part.

– Vi har ett antal konstruktörer i England som gör hĂ„rd- och mjukvara, men vi jobbar ocksĂ„ tĂ€tt tillsammans med halvledartillverkarna. För oss Ă€r det exempelvis viktigt att tidigt fĂ„ tillgĂ„ng till specifikationerna pĂ„ en kommande krets sĂ„ att plattformen Ă€r klar nĂ€r kretsarna kommer i kisel, sĂ€ger Martin Hellgesson, teknikansvarig pĂ„ Future i Norden.

Det skriver etn.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2