Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 13 maj 2009

Prevas slutlevererar storprojekt åt ABB

Efter 8 200 mantimmar har Prevas, ledande slutlevererat en helt ny protokollöversÀttare, eller realtidsaccelerator, till sin uppdragsgivare ABB.
Utvecklingsprojektet startade i mitten av 2007. Produkten anvÀnds i en av ABB:s sviter för industristyrning för kommunikation mellan mjukvara pÄ operatörens arbetsstation och det Masterbus 300-baserade kontrollnÀtverk som ansluter mÄlsystemen. Prevas har tagit fram en kombination av mjuk- och hÄrdvara och porterat funktionalitet frÄn tidigare generationer för att sÀkra kompatibilitet med bÄde befintliga och framtida installationer.

Anders Malmby, chef Produktutveckling Sverige Prevas AB sĂ€ger: – Det var ett intressant projekt eftersom vi fick anvĂ€ndning för flera av vĂ„ra kĂ€rnkompetenser som elektronikdesign och programmering, TCP/IP och driverutveckling. Dessutom krĂ€vde porteringen av befintlig funktionalitet ett nĂ€ra samarbete med uppdragsgivaren.

Katarina Wiklund, projektledare pĂ„ ABB, berĂ€ttar: – Det Ă€r mĂ„nga fĂ€rdigheter, inte bara de rent tekniska, som behövs för att fĂ„ ett projekt av den hĂ€r komplexiteten att fungera. Prevas klarade genom gott samarbete med vĂ„r egen personal att fĂ„ med sig befintlig funktionalitet frĂ„n Ă€ldre generationers RTA intakt. Detta var helt nödvĂ€ndigt dĂ„ produkten kommer att anvĂ€ndas i miljöer med extrema krav pĂ„ driftsĂ€kerhet som exempelvis kĂ€rnkraftverk.

Nu, i maj 2009, Àr förserie-exemplar av PU410, som Àr ABB:s beteckning, i drift i produktionsmiljö hos en av ABB:s kunder. Serietillverkning av den helt nya RTA-enheten kommer sedan att pÄgÄ under mÄnga Är framöver.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2