Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 maj 2009

Hapro permitterar 53

53 anstÀllda pÄ Hadeland Produkter (Hapro) i Jaren blir permitterade frÄn 15 maj.
"Efter att ha övervÀgt situationen och haft diskussioner med fackföreningarna under den senaste veckan Àr nu bemanningssituationen löst, sÄ lÄngt det Àr möjligt med dagens oroliga marknadslÀge. Hadeland Produkter kommer att permittera 53 anstÀllda frÄn den 15 maj. Varaktigheten Àr inte möjlig att tidsbestÀmma i nulÀget", stÄr det i ett pressmeddelande frÄn företaget.

De anstÀllda varslades i torsdags och de drabbade kommer att meddelas idag, fredag. De 20 permitterade Raufoss-arbetarna, som skrivit korttidskontrakt med Hapro i vintras, Àr pÄ nytt utan arbete", sÀger företaget vidare.

Företagets vd, Erik Lundbekk, förklarar omstÀllningen med den allmÀnna nedgÄngen pÄ marknaden för alla stora kunder till Hapro. De flesta kunderna levererar till den internationella marknaden och pÄverkas av de finansiella marknaderna. De har dÀrför trappat ner eller skjutit upp investeringar, enligt oa.no. I fjol hade Hapro en omsÀttning pÄ nÀra en miljard norska kronor. I Är blir det ungefÀr 100 miljoner mindre. Efter permitteringarna sysselsÀtter Hapro 550 personer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1