Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 maj 2009

Ericsson bygger avancerat fibernät i Hudiksvall

Ericsson har tecknat ett avtal för att ytterligare utveckla och förvalta ett operatörsneutralt fibernÀt i Hudiksvall. Det Àr första gÄngen Ericsson sköter bÄde utbyggnad och drift av ett stadsnÀt.
NÀtverk Àr grunden för den kommunikationsmiljö som Hudiksvall bygger för att frÀmja ekonomisk tillvÀxt. Det öppna nÀtet tillÄter invÄnarna att vÀlja tjÀnster frÄn olika internetleverantörer. InvÄnarna kommer att kunna vÀlja individuella bredbandstjÀnster som högupplöst IPTV och video-on-demand.

"Samarbetet med Ericsson ger oss möjlighet att fortsĂ€tta att utvidga det fiberoptiska nĂ€tet och detta projekt innebĂ€r en stor investering av Hudiksvalls kommun. Det mĂ„ngĂ„riga samarbetet kommer ocksĂ„ att stĂ€rka utvecklingen av kvalificerade högre utbildningsprogram och FoU inom fiberoptik", sĂ€ger Sven-Åke Thoresen, kommunstyrelsens ordförande i Hudiksvall.

Ericsson kommer att hantera nÀtverket för nÀtverksoperatören Zitius till och med Är 2016. Ericsson kommer att bygga ut fiberanslutningar till enskilda hushÄll, med början denna mÄnad.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2