Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 maj 2009

Sanyo satsar på ny batterifabrik

Japanska Sanyo, som Àr vÀrldens största tillverkare av litiumjonbatterier, satsar en miljard kronor pÄ en ny fabrik för batterier till eldrift i bilar.
Sanyo har idag meddelat att de tÀnker investera en miljard kronor i en ny fabrik intill sin nuvarande anlÀggning i Kasai. DÀr tillverkar företaget idag nickel-metallhydridbatterier för Fords och Hondas och elhybrider. Sanyo har dessutom slutit avtal med Volkswagen om att utveckla dels en ny generation nickel-metallhydridbatterier, dels litium-jonbatterier för anvÀndning i elbilar. Sanyo hoppas att med den nya fabriken kunna tillmötesgÄ önskemÄl frÄn fler biltillverkare som planerar hybriddrivna eller helt eldrivna bilar, enligt Ny Teknik.

Den nya fabriken planeras fÄ en yta pÄ 41200 kvadratmeter och bli fyra vÄningar hög. Produktionen berÀknas komma igÄng i juli nÀsta Är och ska dÄ inledningsvis ha kapacitet av leverera en miljon litium-jonceller i mÄnaden. Om efterfrÄgan stiger ska fabriken ha kapacit att avsevÀrt öka produktionen, enligt ett pressmeddelande frÄn Sanyo.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2