Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 maj 2009

AudioDev varslar 15 i Malmö

AudioDev, tillverkare av testutrustning för optiska medier, genomför en kostnadsreduktion i verksamheten.
För att anpassa verksamheten till det rÄdande globala ekonomiska lÀget varslar AudioDev 15 tjÀnster och inleder omgÄende fackliga förhandlingar. AudioDev hyser en fortsatt stark tilltro till att BD-formatet kommer att visa god tillvÀxt, men det rÄder fortsatt osÀkerhet om nÀr i tiden som tillvÀxten kommer att ta fart, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Under de senaste Ă„ren har vi kontinuerligt utvecklat vĂ„ra produkter och processer, vilket gör att vi kommer att kunna leverera samma kvalitet med en lĂ€gre bemanning. Sammantaget uppskattas kostnadsreduktionsprogrammet beröra cirka 15 tjĂ€nster. VĂ„r globala marknadsandel inom testutrustning för optiska medier uppgĂ„r idag till mer Ă€n 50 procent. Även om vi hyser stark tilltro till att BD-formatet kommer att ta fart och ge oss god och lönsam tillvĂ€xt, genomför vi den hĂ€r Ă„tgĂ€rden för att sĂ€kerstĂ€lla framtida kassaflöden. De konsekvenser Ă„tgĂ€rden fĂ„r för vĂ„r personal gör det sjĂ€lvklart till ett smĂ€rtsamt beslut att pĂ„börja denna process", sĂ€ger Christer Sjöström, VD pĂ„ AudioDev

Neddragningarna kommer att ske i Malmöverksamheten och omfattar huvudsakligen hela organisationen. AudioDev har kallat till fackliga förhandlingar, och avser att inleda dessa sÄ snart som möjligt.

ÅtgĂ€rderna förĂ€ndrar inte företagets tidigare fastlagda strategi att utnyttja sin teknologibas inom intressanta och expansiva omrĂ„den för tunnfilmsmĂ€tningar (TFM) sĂ„som platta bildskĂ€rmar, solceller och OLED-belysning (Organic Light-Emitting Diode).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2