Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 maj 2009

Micronics köp av Mydata klart

Micronic Laser Systems AB offentliggör nu sitt förvÀrv Mydata Automation AB.
Micronic har idag ingÄtt avtal om förvÀrv av Mydata i enlighet med den avsiktsförklaring som offentliggjordes den 21 april 2009. SÀljare Àr enligt avtalet Skanditek Industriförvaltning AB och minoritetsaktieÀgarna i Mydata (tillsammans benÀmnda Mydatas AktieÀgare"). Avtalet omfattar samtliga aktier i Mydata.

· Betalning för aktierna i Mydata utgörs av nyemitterade aktier i Micronic.

· Efter Transaktionen kommer Skanditek att bli den största aktieÀgaren i Micronic med omkring 38 procent av kapitalet och rösterna.

· Transaktionen Àr villkorad av att en extra bolagsstÀmma i Micronic, vilken Àr planerad att Àga rum den 2 juli 2009, godkÀnner nyemission av cirka 26,1 miljoner aktier samt en förÀndring av bolagsordningen för att kunna genomföra emissionen, vilket krÀver stöd frÄn 2/3 av sÄvÀl de avgivna rösterna som de aktier som Àr företrÀdda pÄ bolagsstÀmman.

Transaktionen i korthet:

UtbytesförhÄllande
Transaktionen innebÀr att Micronic emitterar nya aktier för övertagande av aktierna i Mydata vilket innebÀr att Mydatas aktieÀgare efter transaktionen blir Àgare till 40 procent av aktierna i Micronic. Baserat pÄ Micronics stÀngningskurs pÄ NASDAQ OMX Stockholm den 18 maj 2009 om 11,65 kronor, uppgÄr Micronics börsvÀrde till 456 miljoner kronor, vilket innebÀr att transaktionen vÀrderar Mydata till 304 miljoner kronor.

Styrelse
Parternas avsikt Àr att Skanditek skall ha rÀtt att utse tvÄ av fem styrelseledamöter (eller motsvarande förhÄllande) som skall vÀljas in i Micronics styrelse i samband med BolagsstÀmman.
· Åtagande frĂ„n Skanditek. Skanditek förbinder sig, med vissa begrĂ€nsade undantag, att inte överlĂ„ta de genom Transaktionen erhĂ„llna aktierna i Micronic under en period om 24 mĂ„nader frĂ„n BolagsstĂ€mman.

AktieÀgare
Catella fonder som Àr sÄvÀl nÀst största aktieÀgare (med 9,8 procent av kapitalet och rösterna) i Micronic som största institutionella aktieÀgare i Skanditek (med 19,3 procent av kapitalet och rösterna) stöder transaktionen och avser rösta för densamma pÄ Micronics BolagsstÀmma.

Tidsplan för Transaktionen
Kallelse till BolagsstÀmma 4 juni
Offentliggörande av prospekt 16 juni
BolagsstÀmma i Micronic 2 juli
Första dagen för handel av de nya aktierna pÄ NASDAQ OMX Stockholm 13 juli
Alla datum ovan Àr preliminÀra och kan komma att förÀndras.

RĂ„dgivare
Carnegie Àr finansiell rÄdgivare och Advokatfirman Vinge Àr juridisk rÄdgivare till Micronic i samband med transaktionen.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1