Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 maj 2009

Facket stoppar konkurrenter till Ericsson

I slutet av förra Äret skulle regeringen underlÀtta för kvalificerad arbetskraftsinvandring till Sverige med nya regler. Nu sÀger en advokat att reglerna fÄtt precis motsatt effekt. Det har drabbat dotterbolag till stora indiska och kinesiska telekombolag.
Förra Äret infördes nya regler för arbetskraftsinvandring frÄn lÀnder utanför EU. De nya reglerna skulle effektivisera migrationsverkets hantering av Àrendena. Advokaten Carl-Fredrik Hedenström pÄ Magnusson advokatbyrÄ har dock redan mÀrkt att det nya systemet har fÄtt motsatt effekt.

”Det har gjort att vi har mycket svĂ„rare att sĂ€lja in Sverige som ett nytt etableringsland för stora kinesiska företag till exempel”, sĂ€ger han.

Tidigare har det gÄtt att anvÀnda det förutsebara svenska systemet som ett starkt sÀljargument, enligt Ny Teknik.

”Det har dĂ„ oftast rĂ€ckt med att arbetsgivaren ger den anstĂ€llde frĂ„n en annan del av koncernen en marknadsmĂ€ssig lön sĂ„ har först lĂ€nsarbetsnĂ€mnden och sedan migrationsverket sagt ja och gett arbetstillstĂ„nd”, sĂ€ger Carl.Fredrik Hedenström. ”Nu nĂ€r lĂ€nsarbetsnĂ€mnden Ă€r borta har facket fĂ„tt större inflytande och sĂ€rskilt ett fackförbund utnyttjar detta om företaget som etablerar sig inte har kollektivavtal, oavsett vilken lön som erbjuds.”

En av nyheterna i det nya sĂ€ttet att hantera migrationsĂ€rendena för arbetskraftinvandring Ă€r att fackföreningarna alltid skall fĂ„ yttra sig innan migrationsverket fattar beslut. Det har gjort att Ă€rendena nu tar lĂ€ngre tid att utreda, enligt Carl-Fredrik Hedenström. ”Vid ett nej frĂ„n facket gĂ„r det Ă€ndĂ„ att fĂ„ ett arbetstillstĂ„nd hos migrationsverket, men det Ă€r krĂ„ngligare tar mer tid och krĂ€ver mer underlagsarbete.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1