Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 maj 2009

Roxtec växer i Kina

Roxtec i Karlskrona etablerar ytterligare ett kontor i Kina. Det innebÀr att företaget förutom i Shanghai finns pÄ nio andra platser i landet.
Roxtec tillverkar kabeltÀtningar och finns i Kina sedan 2001. I dag har företaget 75 anstÀllda pÄ plats, varav ett antal Àr svenskar.

”För att tĂ€cka alla provinser i Kina och kunna bearbeta marknaden lokalt har vi öppnat ett nytt kontor i Xi’an i Shaanxiprovinsen. Kontoret kommer att inriktas pĂ„ nordvĂ€stra marknaden”, sĂ€ger Roxtecs vd Fredrik Hansson. ”En av vĂ„ra ambitioner Ă€r att vara lokalt globala. Detta omfattar Ă€ven lokala lager och snabba leveranser.”

Den ekonomiska situationen i Kina var bÀttre Àn vÀntad under det första kvartalet, enligt kinesiska centralbanken, PBOC och tillvÀxten vÀntas att accelerera under Äterstoden av Äret dÄ stimulansÄtgÀrderna fÄr effekt. Fredrik Hansson rÀknar med att företaget kommer att behöva anstÀlla fler i Kina.

Trots lÄgkonjunktur rÀknar Roxtec med att fortsÀtta vÀxa. Innevarande rÀkenskapsÄr berÀknar man nÄ en omsÀttning pÄ över 900 miljoner kronor. I april tecknade företaget ett avtal med en ny distributör i Nigeria. Roxtec vÀxer för nÀrvarande i hela vÀrlden och fortsÀtter att ta nya order pÄ kabeltÀtningar. Under första kvartalet blev det bland annat klart att Roxtec ska leverera tÀtningar till de nya Electrostar-tÄgen som byggs för att sÀttas i trafik i London. Roxtec har totalt cirka 440 anstÀllda, varav omkring 150 jobbar pÄ Verkö i Karlskrona, enligt Blt.se.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2