Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 maj 2009

Danfoss kommer att lägga ned produktion i Flensburg

Danfoss Household Compressors har planer pÄ att stÀnga ner produktionen i Flensburg under detta Är. Detta innebÀr inte nedstÀngning av hela fabriken, men kommer att omfatta cirka 450 anstÀllda.
Företaget har informerat de anstÀllda om planerna och rÀknar med att produktionen kommer att flyttas ut frÄn Tyskland. FörsÀljningen av Danfoss kompressorer har minskat dramatiskt sedan 2008. Dessutom Àr försÀljningspriserna under press. PÄ grund av den globala krisen finns det inga tecken pÄ att den ekonomiska situationen kommer att förbÀttras inom den nÀrmaste framtiden. DÀrför tvingas företagsledningen planera lÄngtgÄende ÄtgÀrder som kommer att leda till omfattande strukturella förÀndringar. Detta innebÀr dock inte att hela fabriken i Flensburg stÀngs.

- Vi konstaterar dessvÀrre att vi trots mÄnga anstrÀngningar inte kan skapa ett lönsamt företag med sÀte i Flensburg. AffÀrsomrÄdet Household Compressors lider av ekonomiska förluster pÄ miljonnivÄ. Vi kan helt enkelt inte tillÄta oss att fortsÀtta utan radikala förÀndringar, om vi vill undvika att denna ohÄllbara situation skadar koncernen som sÄdan, sÀger koncendirektör och COO Kim Fausing.

För att förbÀttra den ekonomiska situationen har Danfoss Household Compressors redan tagit en rad olika initiativ för att minska kostnaderna, till exempel minskning av övertid och arbetsdelning. Dessa initiativ har dock inte givit tillrÀckligt positiva effekter.

Danfoss Compressors ser ingen annan vÀg Àn att upphöra med produktionen i Flensburg. Detta innebÀr att tillverkningen flyttas till Kina och Slovakien, dÀr produktionskostnaderna Àr lÀgre. Kompressorproduktion i Flensburg tillhör Danfoss Household Compressor, som sysselsÀtter cirka 2800 anstÀllda vÀrlden över.

- Vi Àr i en pressad situation och mÄste nu planera för att undvika Ànnu större ekonomisk skada. FörsÀljningen i Är och troligen ocksÄ nÀsta Är förvÀntas ligga kvar pÄ en mycket lÄg nivÄ. För att sÀkerstÀlla Danfoss kompressorverksamhet pÄ lÄng sikt mÄste vi anpassa vÄra kostnader till den nuvarande situationen. Det Àr absolut nödvÀndigt att vi ocksÄ gör stora anstrÀngningar för att lansera nya, energieffektiva och högt optimerade kompressorprodukter. Dessa innovativa produkter kommer att hjÀlpa oss att utveckla vÄr verksamhet, sÀger Mogens SÞholm, Senior Vice President, Danfoss Household Compressors.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1