Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 maj 2009

Dilog ser vinster med svensk elektronikproduktion

Dilog Nordic valde tidigare i Ă„r att göra tvĂ€rtemot de flesta företag i elektronikbranschen och istĂ€llet lansera en digitalbox som Ă€r ”Made in Sweden”.
- Det finns flera faktorer som spelar in. Dels har vi konjunkturlÀget som gör att det Àr förmÄnligt att flytta hem produktionen till Sverige nÀr du vÀger in alla faktorer. Miljö, ekonomi och logistik Àr tre viktiga parametrar och pÄ alla dessa omrÄden har vi insett att det Àr förmÄnligare att flytta hem vÄr produktion, sÀger Peter Wolmestam, vd för Dilog Nordic AB.

För slutkunderna innebÀr detta att de fÄr en helt igenom svensk produkt. Och Peter Wolmestam garanterar att det inte förÀndrar prisbilden. - Du fÄr en helt igenom svensk produkt dÀr vi pÄ ett bÀttre sÀtt kan kontrollera logistiken, vilket gör att vi blir mer konkurrenskraftiga. De korta leveranstiderna och flexibiliteten hos vÄr partner, Proxy Electronics AB, gör att vi pÄ ett mycket smidigare och enklare sÀtt kan möta uppgÄngar i produktionen. Tidigare var vi tvungna att lÀgga större ordrar med mycket lÀngre tidshorisont. Nu fÄr vi ett mycket bÀttre produktionslÀge och kan bistÄ vÄra leverantörer med snabbare och tÀtare leveranser.

Dilog Nordic AB levererar bland annat digitalboxar till Boxer och har Sverige, Danmark och Irland som sina primÀra marknadsomrÄden. Peter Wolmestam betonar att hemtagningen av produktionen ger Dilog Nordic AB en Ànnu bÀttre plattform för framtiden. -DT-455 Àr SvanenmÀrkt och detta innebÀr att det finns flera rent miljömÀssiga faktorer som spelar in t.ex, transporter, bÀttre kontroll av materialval och lÄg energiförbrukning. Det finns Àven ekonomiska aspekter som gör det möjligt för oss att anpassa vÄr kostym i takt med att marknaden utvecklas. Jag Àr ocksÄ övertygad om att vÄrt varumÀrke stÀrks av att alla vÄra kunder vet att de i framtiden kommer att köpa skandinavisk kvalité, avslutar han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2