Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 maj 2009

Volvos WirelessCar tar telematikkontrakt hos BMW

WirelessCar har valts till Telematics Service Provider för BMW i Europa. Detta prestigefyllda kontrakt medför att alla nyproducerade fordon hos BMW pÄ Europamarknaden kommer att vara anslutna frÄn juni 2010, och Àven omfatta en möjlighet till konvertering för gamla fordon.
TjÀnsterna kommer att införas pÄ alla modeller under en period pÄ upp till fyra Är. GrundlÀggande tjÀnster inkluderar:

automatiskt och manuellt nödsamtal,
haveri- och vÀghjÀlpssamtal,
aktuell trafikinformation,
ett brett utbud av lokal information och data,
funktion för att skicka geo-kodad information (t.ex. ett Point-Of-Interest, POI) till bilen.

Under de senaste Ären har WirelessCar skapat en stark relation med BMW som Telematics Service Provider i Kuwait, Förenade Arabemiraten och Australien. Under det gÄngna Äret har WirelessCar utvecklat nÀsta generations telematikprotokoll. Dessa tvÄ punkter, tillsammans med möjligheten för WirelessCar att vara en global leverantör, hjÀlpte till att sÀkra kontraktet. WirelessCar kommer att arbeta med en tredje part som en Call Centerpartner för att leverera tjÀnster. Leveransen av tjÀnster i Mellanöstern kommer att vara oförÀndrad. Kontraktet stÀrker WirelessCar som en av de ledande globala telematikföretagen.

WirelessCar Àr en mÀrkesvaruenhet inom Volvo IT som tjÀnar som telematikleverantör för Volvokoncernen, men tar ocksÄ externa kunder pÄ personbilsmarknaden och inom försÀkringssektorn.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1