Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 28 september 2001

Micronic får SEMI-pris

Fyra forskare pÄ Micronic har fÄtt utmÀrkelser av SEMI (Semiconductor Equipment and Materials International) för sina banbrytande insatser inom laserritartekniken
Micronic Àr det första europeiska företag som uppmÀrksammats med det nordamerikanska SEMI-priset för sina framsteg inom halvledartekniken.

Anders Thurén, Hans Buhre, Torbjörn Sandström samt framlidne Gerhard Westerberg hedrades med SEMI-utmÀrkelser för sitt utvecklingsarbete inom laserritartekniken, en teknik som idag anvÀnds vid tillverkning av halvledare och platta bildskÀrmar. Gruppen pÄbörjade sitt arbete 1971 och utvecklade den första kommersiella laserritaren som sÄlts till fotomaskindustrin för halvledartillÀmpningar 1976.

Gruppen frÄn Micronic hedrades tillsammans med en grupp forskare frÄn Etec Systems, ett företag inom Applied Materials.

Laserritarteknik anvÀnds för att rita de hundratals miljoner ytterst smÄ kretselement som ingÄr i halvledare och platta bildskÀrmar. Laserritarteknik anvÀnds dessutom vid tillverkning av i stort sett alla platta bildskÀrmar och i nÀstan 60 procent av alla "wafers" som idag produceras inom halvledarindustrin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2