Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 21 juli 2009

Oenighet om TBBPA fortsätter

IPC startar en opinionsbildningskampanj för att uppmuntra sina medlemmar i Tyskland och Sverige att kontakta sina respektive miljöorgan och statstjÀnstemÀn, för att uppmana till att de motsÀtter sig ett förbud mot tetrabrombisfenol A (TBBPA).
TBBPA Àr ett populÀrt flamskyddsmedel som anvÀnds i mer Àn 80 procent av vÀrldens mönsterkort. En omfattande riskbedömning gjord av EU har funnit att TBBPA inte Àr skadligt för miljön eller mÀnniskors hÀlsa.

Medan diskussionerna om förslaget till Àndringar av RoHS-direktivet fortsÀtter bland medlemmarna i MinisterrÄdet, krÀver Tysklands och Sveriges miljöorgan begrÀnsning av TBBPA enligt RoHS - ett Àmne som för nÀrvarande inte finns pÄ listan över föreslagna restriktioner.

Nyligen har Tysklands federala miljöbyrĂ„, Umwelt Bundes Amt (UBA) publicerat ett nyhetsbrev med krav pĂ„ begrĂ€nsning av TBBPA enligt RoHS. Grunden för UBA:s stĂ„ndpunkt Ă€r en felaktig och otillrĂ€cklig rapport som publicerades förra Ă„ret av Öko Institut, skriver Eipc Speednews. VĂ€xande pĂ„tryckningar frĂ„n den svenska regeringen har drivits pĂ„ av en rapport frĂ„n svenska Kemikalieinspektionen.

"NÀr vi fortsÀtter att övervaka den globala miljön Àr det absolut nödvÀndigt att vi fÄr stöd av IPC:s medlemmar i drabbade regioner. Vi fortsÀtter att lobba mot regeringarna direkt, men vi inser ocksÄ att statstjÀnstemÀn bÀst uppmÀrksammar företag i deras land. VÄra strategiska informationsinsatser förstÀrks alltid med aktivt stöd frÄn branschen, sÀger Fern Abrams, IPC-direktör för miljöpolitik och regeringsförbindelser, enligt Eipc Speednews.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1