Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 augusti 2009

BMW blir SB LiMotives första kund

SB LiMotive ska leverera litium-jonbatterier till BMW:s nya projekt ”Megacity Vehicle” som därmed blir företagets första kund.
SB LiMotive, vilket är ett joint venture mellan Samsung SDI och Bosch, kommer att leverera litium-jonbatterier till BMW. Den tyska biltillverkaren kommer att utrusta sin första elbil med battericellerna. Bilen, som är under utveckling, är en del i BMW:s ”Megacity Vehicle”-projekt. De emissionsfria fordonen kommer att gå i serieproduktion under första hälften av nästa årtionde.

– Beslutet är en viktig milstolpe på vägen till serieproduktion av Megacity Vehicle. Batteriet är en nyckelkomponent i elfordonet, eftersom det styr dess räckvidd och kapacitet. I SB LiMotive har vi hittat en leverantör som erbjuder bästa tillgängliga teknologi och kombinerar tysk fordonskompetens med koreansk batterierfarenhet, säger Norbert Reithofer, styrelseordförande på BMW AG.

– Succén är framförallt ett resultat av SB LiMotives ansträngningar att komma in på marknaden med en innovativ och konkurrenskraftig teknologi innan företaget ens funnits ett år, säger Franz Fehrenbach, styrelseordförande i Robert Bosch GmbH.

– Att ta hem detta projekt är ett viktigt steg för oss för att få fotfäste på elbilsmarknaden, säger Soon Taek Kim, CEO för Samsung SDI.

– Vårt mål är att snabbt etablera oss globalt som ledande cell- och batterisystemleverantör. Av 100 miljoner producerade fordon 2020 räknar vi med att 3 miljoner kommer att vara elbilar och såkallade plug-in hybrider och 6 miljoner hybridfordon, säger Dr Joachim Fetzer, vd för SB LiMotive.

Huvudkriteriet för BMW:s val av SB LiMotives lithium-jonbatteriteknologi var de båda moderföretagens, Samsung SDI och Bosch sammanlagda kunskap. Förtaget tillverkar redan litium-jonbatterier för en lång rad produkter, som laptops, mobiltelefoner och elverktyg. Bosch bidrar med sin omfattande erfarenhet att integrera litium-jonteknologi i hela fordonskonceptet. Inom produktområdet för hybrid- och eldrift har Bosch omfattande erfarenhet av bland annat kraftelektronik, elmotorer, transmission och DC/DC-omvandlare.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1