Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 augusti 2009

Sterner investerar i ny utrustning

Sterner products AB i Leksand har fullt upp, lÄgkonjunkturen till trots, och har nu uppgraderat sin produktionslina.
Sterner products i Leksand har nyligen köpt ett nytt AOI-system frÄn Marantz och dessutom har en lödmaskin, Ersa Powerflow, precis installerats. SÄ nu Àr hela linen toppmodern, sÀger företagets vd Mikael Sterner till evertiq.

Förutom de nyinköpta utrustningarna finns i produktionslinan bland annat tre Mydata-maskiner och den Àldsta utrustningen, en Rehm-ugn, som har tre Är pÄ nacken.

Sterner products har ökat omsÀttningen med 50% i Är, trots lÄgkonjunkturen, sÀger Mikael Sterner, och Àven om lÄgkonjunkturen har gjort orderingÄngen lite mer ryckig har företaget ökat pÄ nya marknader med nya kunder. Sterner products har inte fokuserat pÄ nÄgot speciellt kundsegment, men kundbasen finns i Mellansverige och tillverkar smÄ och mellanstora serier frÄn femtio till ett par tusen kort per batch.

Företaget, som idag bestÄr av elva personer, omsÀtter cirka 15 MSEK. Sterner products satsar pÄ att ha flexibel produktion och har god spridning bland kunderna som arbetar med allt frÄn skogsmaskiner till flygplan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1