Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 oktober 2001

Saab Nyge Aero tecknar avtal om målflyg

FMV och Saab Nyge Aero har inom ramen för det nuvarande mÄlflygavtalet omförhandlat och tecknat ett nytt avtal för perioden 2003-2009. Avtalet Àr vÀrt 300 miljoner
För Saab Nyge Aero ger avtalet en bra grund för fortsatt utveckling av specialflygtjÀnster för försvaret och med utvecklade tjÀnster kommer vi Àven att kunna ta nya marknadsandelar i Europa och övriga vÀrlden, sÀger Bengt Hörnsten, VD för Saab Nyge Aero.

Genom mÄlflygavtalet sÀkerstÀlls Försvarsmaktens behov av specialflygtjÀnster.

Verksamheten omfattar ett totalansvar för genomförande av mÄlbogsering och störflygning samt underhÄll av flygplan och utrustning. Avtalet Àr ett avropsavtal som möjliggör anpassning i takt med försvarsmaktens Àndrade behov.

Saab Nyge Aero opererar idag med 2 st Learjet-35 och 9 st Mitsubishi Mu-2 flygplan. Samtliga flygplan har med egna resurser modifierats för specialflygoperationer.

Saab Nyge Aero Àr ledande inom omrÄdet specialflyg. Bolagets verksamhet Àr förlagd till Nyköping och Ljungbyhed och omfattar Àven modifieringar, kvalificerade specialanpassningar, underhÄll av flygplan och helikoptrar samt ett antal agenturer inom flygbranschen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2