Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 26 augusti 2009

Sauer Danfoss testare blev en SPEA

Sauer Danfoss har efter jÀmförelse mellan fyra flying probe-testare valt en SPEA.
Inom produktionssegmentet mellan- till högvolym blir flying probe-maskiner alltmer anvÀnda, detta tack vare dess utökade produktivitet, flexibilitet och möjlighet att testa alltmer komplexa och utmanade kort, enligt Joonas Castrén sÀljare pÄ Sincotech (företaget ingÄr i Sincotron Finland gruppen) som har representationen för SPEA i Sverige och Norge.

Älmhultbaserade Sauer-Danfoss, med rötter i NOB Elektronik, Ă€r ett företag som bĂ„de producerar och opererar globalt. Produkterna Ă€r i huvudsak mobil elektronik sĂ„som displayer, kontrollenheter, joysticks och inverters.

"För att öka produktionskvaliteten har företagets ledning beslutat att installera en flying probe-testare efter ytmonteringen, dÄ tiden nerlagd per felande kretskort ansÄgs vara ett problem", sÀger HÄkan Svensson pÄ Sauer Danfoss.

Resultatet för jÀmförelsen mellan fyra konkurrenter kandiderade till slut fram en vinnare, nÀmligen en SPEA 4040 Multimode Inline Flying Probe testare. Prestandan pÄ maskinerna under jÀmförande tester var snarlika, men till slut var det de smÄ skillnaderna i mjukvara, Net-Test, aktiva prober och Àven priset som pekade ut SPEA, enligt HÄkan Svensson.

”SjĂ€lvklart glĂ€djer det oss att Sauer Danfoss valt SPEA. Detta Ă€r Ă€ven för oss Ă€nnu en bekrĂ€ftelse pĂ„ att SPEA Ă€r den flexiblaste och mĂ„ngsidiga Flying Probe testare vi frĂ„n marknaden redan erfarit”, sĂ€ger Joonas CastrĂ©n.

Mer specifika anledningar för att vÀlja SPEA var möjligheten att anvÀnda systemet in-line, hanteringen av korten utan inblandning av operatör och möjligheten att programmera kretsar. Efter införandet av en stabil produktionsprocess Àr planen att införa mer net-test för tidsbesparing och att tillÀmpa kompletta testprogram bara för första kortet i en serie, enligt HÄkan Svensson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1