Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 augusti 2009

Personalreduktion och omorganisation på Elcoteq

Elcoteq effektiviserar organisationen och pÄbörjar personalförhandlingar för 150 personer i Finland.
Elcoteq har beslutat att slÄ samman tvÄ befintliga affÀrsomrÄden, Home Communications och Personal Communication, under en ny strategisk affÀrsenhet (SBU), Consumer Electronics.

Communications Networks fortsÀtter som sjÀlvstÀndig SBU, nu under namnet System Solutions. TvÄ nya medlemmar har utsetts till ledningsgruppen, Såndor Hajnal som ansvarig för Human Resources och Tomi Saario som ansvarig för nyförsÀljning och affÀrsutveckling.

Personalminskningar i samband med de organisatoriska förÀndringarna pÄverkar cirka 150 personer globalt. Personalförhandlingarna i Finland har pÄbörjats idag. Consumer Electronics och System Solutions kommer bÄda att ansvara för att leda och utveckla sina befintliga kundrelationer och tjÀnsteerbjudanden, medan Group Operations and Sourcing kommer att sköta försörjningskedja och produktion. Hemelektronik stÄr för ungefÀr 75% av bolagets nettoomsÀttning och systemlösningar utgör cirka 25%.

Consumer Electronics kommer att omfatta produkter som mobiltelefoner och trÄdlösa telefoner, digitalboxar, platta tv-skÀrmar och andra konsumentprodukter. System Solutions kommer att tÀcka fasta och mobila infrastruktursystem och moduler, företagsnÀtverk och diverse andra industriproduktsegmentet.

Mer betoning kommer Àven att lÀggas pÄ nya sÀljaktiviteter under en separat global funktion, New Sales and Business Development, som Àr inriktad pÄ att identifiera nya affÀrsmöjligheter, skaffa nya kunder och utforska nya produktsegment för bolaget.

TvÄ nya medlemmar har vÀrvats internt till Elcoteq ledningsgrupp. Såndor Hajnal som har varit ansvarig för Elcoteqs globala HR det gÄngna Äret, och Tomi Saario som har varit ansvarig för Elcoteqs Group Strategy och Mergers and Acquisitions.

Den nya ledningsgruppen bestÄr av följande personer:

Jouni Hartikainen, VD och koncernchef
SĂĄndor Hajnal, Senior Vice President, Human Resources
Vesa KerÀnen, Senior Vice President, Consumer Electronics
Markus KivimÀki, Senior Vice President, Legal Affairs
Tommi Pettersson, Senior Vice President, System Solutions
Mikko Puolakka, CFO
Tomi Saario, Senior Vice President, New Sales and Business Development
Roger Taylor, Senior Vice President, Operations and Sourcing

FörÀndringen i den finansiella rapporteringen kommer att börja gÀlla frÄn och med 1 oktober 2009. UtnÀmningarna trÀder i kraft omedelbart.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1