Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 augusti 2009

Elektronikkonsult introducerar KraftDoktorn

Elektronikkonsult introducerar en gratistjÀnst för rÄdgivning inom kraftelektronik och mönsterkortslayout.
NÀr inte kraftelektroniken fungerar som tÀnkt, produkten inte klarar EMC-kraven eller nÀr du behöver rÄdgivning av en expert pÄ analog elektronik, dÄ bör du kontakta KraftDoktorn.

Genom Ären har man sett en mÀngd företag som sliter med problem kring konstruktion av de analoga delarna i en produkt. Det kan vara allt frÄn strömförsörjningen (AC/DC eller DC/DC), lokala smÄ DC/DC-omvandlare, drivelektronik till motorer eller annan kraft- och analogelektronik. Inte sÀllan Àr det en digitalkonstruktör som fÄtt uppgiften att Àven konstruera kraften. Ofta beror problemen pÄ en kombination av bristfÀllig kompetens kring kraftelektronik och dÄlig mönsterkortslayout. Ledarna Àr tunna och layouten har stora jordloopar. Resultatet har vi sett mÄnga gÄnger. DÄligt genomtÀnkta konstruktioner som inte Àr stabila eller klarar EMC-kraven. I vÀrsta fall har produkten haft inbyggda fel, med högt felutfall som resultat.

Typiska problemomrÄden dÀr KraftDoktorn kan bistÄ Àr:

* Felanalyser
* Granskning av mönsterkortslayouter
* Producerbarhetsgranskning (DFM)
* RĂ„dgivning kring analog konstruktion

Praktiskt kommer det att fungera sÄ att man beskriver problemet och bokar en tid. Det Àr till stor hjÀlp om vi fÄr ta del av tekniska underlag innan konsultationen. Tillsammans med kunden gÄr en av vÄra experter igenom förslag till ÄtgÀrder och rekommendationer för vidare arbete. Vid behov finns Àven möjligheten att utföra mÀtningar i vÄrt mycket vÀlutrustade lab. Den kostnadsfria konsultationen sker i Elektronikkonsults lokaler i Danderyd.

- Att konsultationen ska vara gratis gör att Àven konstruktören pÄ det stora företaget kan fÄ hjÀlp utan att behöva gÄ via inköpsavdelningen. VÄr önskan och ambition Àr att det ska vara lÀtt att kontakta KraftDoktorn, sÀger Vidar Wernöe, VD pÄ Elektronikkonsult.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 09:52 V11.10.13-1