Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 september 2009

Necas har gjort utrymme för en tredubbling av arbetskraften

Förutom att skapa en ny och framtidssÀkrad fabrik, har det tidigare Nibe Elektronik Center anvÀnt finanskrisen till att utöka kundbasen, bland annat med en mycket nöjd svensk flygplanstillverkare.
Krisen har inte synts till pÄ Necas, fd Nibe Elektronik Center. HÀr Àr man efter ett Ärs nybyggnation just redo att öppna en modern, ny och större fabrik i Juelstrupparken i StÞvring, nÄgra fÄ meter frÄn vÀg E45. Den officiella invigningen kommer att Àga rum fredagen 25 september efter en sommar som pÄ grund av finanskrisen budgeterades till produktionsstiltje - och ÀndÄ blev bolagets inköpare sÄ upptagna sÄ att de var tvungna att överge en stor del av semestern för att sÀkerstÀlla att det fanns tillrÀckligt med material pÄ hyllorna för att effektuera orderingÄngen.

- Vi gÄr in med gasen, men med den andra foten strax ovanför kopplingen, förklarar företagets vd Ib Gosmer med hÀnvisning till den kombinationen av fabriksinvesteringar och ekonomisk kris. Ib Gosmer konstaterar att produktionen nu och i synnerhet frÄn det fjÀrde kvartalet kommer att vara i full gÄng och krÀver Ànnu fler flitiga hÀnder.

Dessa finns det i alla fall plats för. Den nya anlÀggningen Àr dimensionerad sÄ att den, om nödvÀndigt, kan ta tre gÄnger fler Necasmedarbetare Àn idag. "Utan att det Àr en förutsÀttning eller ett mÄl i sig", som Ib Gosmer skyndar sig att betona. Den nya fabrikens yta Àr pÄ 2500 kvadratmeter och mycket mer praktiskt ordnat för produktion Àn den tidigare i SÞrup, varifrÄn man har precis har flyttat.

Men elektronikverksamheten ligger inte heller pĂ„ latsidan. Prognosen för produktionen Ă€r satt för att undvika att lĂ„nga vĂ€ntetider uppstĂ„r. Å ena sidan ska den befintliga kundbasen bibehĂ„llas. Å andra sidan har krisen gjort att samma kunder under en period bestĂ€llt fĂ€rre produkter. Det har dock kompenserats frĂ„n StĂžvring-verksamheten genom en lyckad satsning pĂ„ nya kunder:

- Denna extra anstrÀngning kommer ocksÄ att innebÀra att vi förmodligen kommer att se omsÀttningen expandera nÀr krisen Àr över, förklarar Ib Gosmer.

Ett av de mest spÀnnande tillvÀxtmöjligheterna Àr som underleverantör för de framtida danska stridsflygplanen, dÀr Necas Àr inbjuden som en medlem av Team Gripen.dk, lett av Saab:

- Vi ser mycket positivt pÄ företaget, som kan leverera mycket avancerad elektronik. Detta blir en viktig och ansvarsfull underleverantör till oss. Folk som vet vad de gör, sÀger Jonas Fröberg, Vice President, Industrial Cooperation, SAAB AB i Stockholm, om samarbetet med Necas, enligt electronic-cupply.dk

Under de nÀrmaste dagarna gÀller dock först öppnandet av den nya, toppmodernt utrustade, fabriken vilket har gjort det möjligt för de nuvarande cirka 30 anstÀllda att efter 21 Är lÀmna den gamla fabriken med de bÀsta och de mest moderna av de befintlig maskinerna och samt hel del nya.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2