Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 17 september 2009

Prevas nominerade till Swedish Embedded Award

För andra Äret i rad Àr Prevas nominerade till Swedish Embedded Award.
I priskategorin ”Enterprise” tĂ€vlar Prevas med fem andra företag om det prestigefyllda priset. Prevas bidrar med ett avancerat kommunikationssystem för rökdykarteam.

Produkten har tagits fram genom ett samarbete med det svenska företaget Interspiro AB och bestÄr av ett kommunikationssystem kallat SpiroCom. Kommunikationssystemet Àr frÀmst tilltÀnkt för rökdykarteam, som enkelt och tillförlitligt ska kunna byta information mitt under pÄgÄende tillbud.

Systemet bestÄr av portabla elektronikenheter som finns pÄ varje brandmans helmask. NÀr brandmÀn i ett team talar öppnas, utan anvÀndning av PTT knapp, en radiokanal till de övriga i teamet, samtidigt som andra ljud, sÄsom andning och yttre störningar, filtreras bort. Via ett externt radiosystem gÄr det Àven att öppna lÀnkar till och frÄn teamet. RÀddningsledaren kan exempelvis kontakta teamet utifrÄn.

Anders Malmby, chef Produktutveckling Sverige Prevas AB sÀger:
– Det var ett intressant projekt eftersom vi fick anvĂ€ndning för flera av vĂ„ra kĂ€rnkompetenser inom elektronikdesign och programmering. Samtidigt kĂ€nns det bra att kunna bidra till att öka sĂ€kerheten för brandförsvarets rökdykarteam.

SpiroCom lanseras globalt med start 2010.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2