Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 oktober 2009

Draka Kabel lägger ner sin fabrik i Ystad

Draka Kabel kommer att lägga ner fabriken Ystad vid halvårsskiftet nästa år. 95 anställda drabbas av nedläggningen.
”Avsikten är att stänga fabriken i Ystad, säger Tomas Andersson”, vd på Draka Kabel i Sverige. ”Men det är inte bara Ystad som drabbas. Draka vidtar fler åtgärder. Branschen är totalt sett överdimensionerad.”

I Ystad tillverkar företaget plast- och gummikabel och den tillverkningen ska flyttas till andra fabriker i Finland och Holland. Tomas Andersson betonar att företagets problem inte har sin grund i Ystad, utan det handlar om hela branschen.

Företaget har ytterligare en fabrik i Sverige, som finns i Nässjö och har cirka 160 anställda, men där tillverkas helt andra typer av kablar än i Ystad.

Draka Kabel-koncernen har sitt huvudkontor i Holland och har 9 900 anställda i 68 fabriker i 30 länder runtom i världen. Draka Kabel i Sverige AB omsatte förra året 1,3 miljarder kronor och gjorde då en förlust på drygt sju miljoner kronor, skriver Ystads Allehanda.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1