Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 oktober 2001

Mätutrustning till vrakpriser

Svenska optikföretag fyndar bland begagnad utrustning nÀr storföretagen drar ned pÄ tillverkningen.
De smÄ nystartade optikföretagen har precis som övriga elektronikindustrin drabbats av lÄgkonjunkturen. Fast mÄnga av dessa företag sÄg till att ordna lÄngsiktiga finansieringar av sina verksamheter. Företag som Proximion, Transmode, Comlase och Lumentis pÄstÄr sig ha pengar som rÀcker under hela nÀsta Är skriver IDG.

Företagen har Àven kunnat utnyttja de stora jÀttarna som Ericsson, Nortel och JDS Unipace nÀr dessa drar ned pÄ sina produktioner. IDG skriver att begagnad avancerad test- och mÀtutrustning slumpas ivÀg till rena vrakpriser. Tex sÄlde nyligen JDS Uniphace ut sin utrustning till Comlase frÄn en nedlagd fabrik i USA till en fjÀrdedel av nypriset. I Kista kom nyligen Proximus över lokaler som tidigare tillhörde Ericsson för ett pris som för ett Är sedan var helt otÀnkbart.

Även fast ingen kan sĂ€ga nĂ€r vĂ€ndningen kommer finns det optimism bland dessa företag. Inom optiska stadsnĂ€t ligger tillvĂ€xten just nu pĂ„ 30% per mĂ„nad och i Europa sker nu tunga investeringar i stadsnĂ€t.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2