Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 december 2000

Repeat-IT inleder utvecklingssamartbete med ABNW

Repeat-IT har lÀmnat ett utvecklingsuppdrag till nÀtverksbolaget A Brand New World avseende uppbyggnad av infrastuktur för trÄdlös bredbandsöverföring.
En betydande del av ersÀttningen för konsultarbetet betalas genom riktade nyemssioner till A Brand New World, som dÀrigenom kommer att erhÄlla 30 procent av aktiekapitalet i Repeat-IT.

Det stora kunnandet inom radiokonstruktion hos A Brand New World gör att vi snabbt kommer att kunna nÄ marknaden med produkter baserade pÄ den teknik som Repeat-IT utvecklat inom trÄdlös bredbandsöverföring mellan bredbandskabeln och slutanvÀndaren, SÀger Johan Ubby, VD Repeat-IT i ett pressmeddelande.

Repeat-IT utvecklar "Last Mile Wireless Solutions", en teknisk lösning för problemet med de kostnadskrĂ€vande dragningarna av kablar frĂ„n stamnĂ€tet till fastigheter. Repeat-ITs patentsökta lösning, WILMA ( Wireless Internet Last Mile Access), Ă€r i korthet en liten radiomodul som placeras i ett fönster som kopplar ihop datorn med det fasta bredbandsnĂ€tet. Tekniken bantar kostnader, ökar prestandan och tillĂ„ter en enkel installation vilket ger operatörer tillgĂ„ng till nya kunder. Uppfinnaren bakom tekniken Ă€r Lykke Olesen, som Ă€ven Ă€r en av upphovsmĂ€nnen till Nasdaq-noterade Cellpoint´s dotterbolag Unwire.
Den snabba teknikutvecklingen och den avreglerade marknaden kommer att krÀva trÄdlös access till bredbandsnÀten. HÀr har Repeat-IT en verkligt intressant teknik, sÀger Sverker Björling, VD för LedstiernanÀgda Mobile Garden som hjÀlpte Repeat-IT att starta sin utveckling.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 12:21 V11.10.9-1