Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 oktober 2001

PartnerTech köper Vellinge

PartnerTech köper Vellinge Electronics - dubblar omsÀttningen inom IT/mekatronik.
PartnerTech har skrivit en avsiktsförklaring, "letter of intent", med Skanditek Industriförvaltning AB om att förvÀrva samtliga aktier i Vellinge Electronics.

FörvĂ€rvet föregĂ„s av en "due diligence", en oberoende vĂ€rdering samt en extra bolagsstĂ€mma i PartnerTech. Övertagandet berĂ€knas ske under december 2001.

PartnerTechs VD Mikael Jonson understryker att PartnerTech genom förvÀrvet förstÀrker sin tillverkning samt att den utökade kundkretsen kommer att kunna dra nytta av hela det utbud som PartnerTech kan erbjuda.

- I och med konsolideringen kommer vi ocksÄ att stÀrka vÄr marknadsposition i Sverige. Dessutom kommer affÀren i ett konjunkturlÀge dÀr de strukturella vinsterna inte Àr ovÀsentliga.

Claes Wretlind, VD i det förvÀrvade bolaget, vÀlkomnar PartnerTech som Àgare.

- PartnerTech passar oss bra. Genom samgÄendet ökar vÄr bredd och styrka, till fördel bÄde för kunder och medarbetare, sÀger han.

FörvÀrvet planeras att finansieras genom en nyemission av 2,9 miljoner PartnerTech aktier. PartnerTechs vinst per aktie berÀknas omgÄende fÄ en positiv effekt av förvÀrvet. Detta skriver PartnerTech i ett pressmeddelande.

Vellinge Electronics Àr en kontraktstillverkare av elektronikprodukter med en Ärlig omsÀttning pÄ ca 500 MSEK. Företaget har drygt 260 anstÀllda. Vellinge Electronics Àr belÀget i Vellinge i södra Sverige. Företaget Àr en ledande kontraktstillverkare av elektronikprodukter med hög kompetens, vÀl utvecklade produktionsmetoder och en modern maskinpark.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2