Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2000

Agilent dominerar marknaden för kretskortstest

Agilent Technologies har nästan 40 % av marknaden för incircuit-testare, som uppgår till totalt 600 miljoner US-dollar. Företagets dominans på marknaden för röntgenbaserade testsystem är ännu större. Marknadsandelen uppgår till 72 % av en sammanlagd marknad värderad till 54 miljoner US-dollar.
Det framgår av en undersökning gjord av Prime Research Group nyligen.
Under 1999 ökade marknaden för incircuit-testare med 12 %. Agilents del av denna marknad växte samtidigt från 35 till 39 % och företaget blev därmed den störste leverantören på detta marknadssegment.
På området röntgenteknologi, som omfattar alla typer av röntgenbaserad produktionsutrustning inkl 2D, 3D, manuella och automatiska utrustningar, har marknaden nästan fördubblats på två år. Agilents marknadsandel steg här under 1999 till 72,5 % av den 53,8 miljoner US-dollar stora världsmarknaden för röntgenbaserade utrustningar. Företaget räknar med en fortsatt stark tillväxt på denna marknad i takt med att kretskorten blir allt mer komplexa och packningstätheten ökar.
- Tillverkarna kommer att upptäcka att röntgenbaserad utrustning kan upptäcka fel som blir allt svårare att upptäcka med andra metoder, säger Kamran Firooz, vice president och General Manager för Agilents Manufacturing Test Division. Dessutom har det visat sig att röntgen effektivt kan användas vid test av blyfria lödningar med bara små ändringar av kalibreringen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2