Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 oktober 2001

WM-data och Volvo skapar telebolag

I oktober lanserar WM-data och Volvo Information Technology en ny aktör pÄ telefoni-marknaden. Bolaget skall leverera telefoni till medelstora och stora företag i Norden
FrÄn början fÄr bolaget cirka 40 anstÀllda och berÀknas nÄ en omsÀttning pÄ 125 miljoner kronor
nÀsta Är. Bolaget etableras i Stockholm och Göteborg.

Volvo-koncernen i Sverige och flera av WM-datas kunder finns pÄ bolagets kundlista. Bolaget skapas genom att Volvo IT överför sin telefoni-verksamhet i Sverige till KÄgeby Telekonsulting AB, som idag Àr ett helÀgt dotterbolag till WM-data. I utbyte fÄr Volvo IT 45 procent av aktierna i KÄgeby Telekonsulting AB.

Volvo IT sÀljer idag drift, administration och anvÀndarstöd för fast och mobil telefoni till Volvo-koncernen i Sverige. TjÀnsterna inkluderar infrastruktur, abonnemang, kataloger, röstbrevlÄdor, hÀnvisningssystem och drift för "call centers". De bolag inom Volvo-koncernen i Sverige som idag köper telefoni-tjÀnster frÄn Volvo IT, kommer i fortsÀttningen att köpa alla sÄdana tjÀnster frÄn det nya, gemensamma telebolaget.

- AnvÀndarnas behov blir alltmer komplexa och stÀller krav pÄ avancerade systemlösningar. Det gemensamma bolaget fÄr den kompetens och de volymer som krÀvs för att leverera konkurrens-kraftiga telefoni-tjÀnster, sÀger Ulf Nilsson, VD för Volvo IT.

KĂ„geby Telekonsulting AB har hittills arbetat med projektledning,
drift och administration av telefoni-system för bland andra Södersjukhuset, Compaq Computer AB, Stockholms Stad och Chalmers Tekniska Högskola, med tillsammans cirka 65 000 anvÀndare.

- Vi skall expandera i Norden och positionera oss som leverantör av kompletta telefoni-tjÀnster, sÀger Jonas Magnusson, VD för KÄgeby Telekonsulting AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2