Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 november 2009

ABB tar order värd 75 miljoner dollar i Kanada

ABB har fått en order värd 75 miljoner dollar från Kanada på världens största SVC-anläggning.
ABB har tagit hem en order värd 75 miljoner dollar från Hydro-Québec för SVC-installationer (static VAr compensators) - utrustning som möjliggör snabb respons på elektriska störningar i nätet och bidrar till att återställa stabiliteten.

Installationen av två SVC:er i 735-kilovoltsnätet vid Chénier-transformatorstationen, väster om Montreal, kommer att bli världens kapacitetsmässigt största (med totalt 1 200 megavoltampere reaktiv effekt). Det nyckelfärdiga projektet för Hydro-Québec, ett av Kanadas största elbolag, beräknas vara färdigställt 2012.

SVC-installationen bidrar både till att reglera spänningen i Montreals storstadsnät och till att säkerställa stabiliteten efter störningar. SVC är en del av ABB:s teknikportfölj FACTS (Flexible AC Transmission Systems) som stärker säkerheten, kapaciteten och tillförlitligheten i befintliga kraftöverföringssystem.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1